portfolio website templates

Kylling- og bønnesalat

24.august 2018

FitLine Kylling- og bønnesalat

Ingredienser

(1 porsjon)

Til vinaigretten:
1 fedd hvitløk
¼ ts salt
4 ss ekstra virgin olivenolje
6 ss fersk appelsinjuice
60 ml hvitvinseddik eller rødvinseddik
1 ss Dijon sennep

Til salaten:
400 g Navy-bønner eller andre hvite bønner, skylles og dreneres
500 g terninger med kokt kyllingbryst (se tips)
2 hakkede squash (ca 2 små)
1 stangselleri, delt i biter
50 g ristet ricotta salata, halloumi (se Tips) eller fetaost
20 g hakkede, godt drenerte, oljepakkede soltørrede tomater (valgfritt)
En bunt grovhakket fersk basilikum, pluss hele basilikumbladene for garnityr
Salt og pepper etter smak (valgfritt)
2 endivie eller romanosalat, revet
4 revet radicchio blader

___________________________

Vinaigretten:
Skrell hvitløk og smash med siden av kokkens kniv. Bruk en gaffel, bland hvitløk med ¼ ts salt i en liten bolle for å danne en grov pasta. Pisk i 4 ss olje. Tilsett 6 ss appelsinjuice, eddik og sennep; visp til godt blandet. Smak og visp i opptil 4 ss mer juice for å smake smaken; krydre med mer salt, om ønskelig. Sett til side ved romtemperatur.

Salaten:
Kombiner bønner, kylling, squash, selleri, ost og soltørrede tomater (hvis du bruker det) i en stor bolle til det er godt blandet. Legg hakkede basilikum og ¾ kopp vinaigrette; rør til det er godt blandet. Smak og krydre med salt og / eller pepper, hvis ønskelig.

Bland den gjenværende vinaigretten med endivie eller romanosalat og radicchio i en middels bolle. Server salaten garnert med ferske basilikumblad.

Per porsjon

ENERGI PROTEIN FETT KARBOHYDRATER
517 kcal41 g27 g23 g

Bildet er kun for illustrasjon, og viser ikke gitt oppskrift.

Vær oppmerksom på at ferdig måltid kan avvike fra det på bildet.

Del dette innlegget

Abonnér på nyhetsbrev fra FitLineFacts

© Copyright 2018 – FitLineFacts