best html templates

Produktsikkerhet er FitLines DNA

28.mars 2018

Forpliktet til ren sport
I dag står alle FitLines næringstilskuddsprodukter på Cologne List. Dette sikrer at hvert eneste produkt er testet for potensielle dopingmidler og stimulerende midler. Hva mange FitLine-brukere ikke vet, er at PM-International har vært partner med Cologne List siden de ble opprettet.

Først og fremst: Hva er egentlig Cologne List, hva og hvorfor ble de opprettet og hvorfor er det så viktig at PM-International har alle FitLine næringstilskudd på listen?
Cologne List

Alle vinner!
Cologne List er et initiativ fra sportsverdenen, for å liste kosttilskudd som har blitt testet for dopingmidler og andre stimulantier, slik at utøvere og produsenter via en uavhengig plattform kan finne informasjon om produktene.

Dette var starten på Cologne List. Det startet med bare 25 kosttilskuddprodukter, og satte grunnlaget for verdens første løsning i en problematisk verden av forurensede tilskudd.

Mye har skjedd
En studie fra 2004 ved Instituttet for Biokjemi, finansiert av IOC, viste at av alle de testede melkebaserte produktene, inneholdt 15 % anabole substanser som ikke var spesifisert på innholdsfortegnelsen. Resultatet kom sannsynligvis fra forurensing under produksjonsprosessen, uten en ekte dopingeffekt, men idrettsutøveren kunne likevel bli testet positiv for dopingrelevante substanser. Som en konsekvens tok PM-International steget ut for å teste sine egne produkter med mål om å avdekke potensiell forurensing. Testingen kom i tillegg til interne tester som allerede fant sted.

Mens profesjonelle atleter, fysioterapeuter og idrettsleger var bekymret for produktsikkerhet med tanke på anabole steroider og andre dopingrelevante substanser, ble PM-International det første selskapet til å ta initiativ og aktivt lete etter en kompetent partner for å teste ut produktene deres. Det tok ikke lang tid før idrettsutøvere og produsenter så fordelen i å ha et uavhengig institutt til å se over et så komplekst marked.

PM-International gikk inn i et partnerskap med Cologne List allerede ved oppstarten i 2006. Som en pioner innenfor et uprøvd felt i tilskuddsbransjen, fulgte PM-International opp sin forpliktelse til mer sikkerhet og transparens både innenfor profesjonell idrett og breddeidrett.

Cologne list
I løpet av de 10 siste årene, har Cologne Lists samarbeidspartnere lagt til nesten 600 produkter på listen og flere blir lagt til hvert eneste år. I starten ble bare noen få utvalgte FitLineprodukter utviklet og produsert, for så å testes og legges til på Cologne List, men med tiden har alle FitLines næringstilskudd blitt del av listen. Det nyeste produktet, nitrogenmonoksid-boosteren, Munogen ble helt nylig det ferskeste produktet på listen.

Erfaringene PM-International gjorde ved å inngå samarbeidet med Cologne List, har vært lærerike og nyttige. PM-International har derfor også opprettet sitt eget førsteklasses laboratorium. Dette har gitt selskapet muligheten til også å kontrollere egne produkter med gasskromatografi og massespektrometre. Dermed har PM-International tøyd grensene for å teste produktene allerede i forkant av at de blir kontrollert av Cologne List.

I 2014 var PM-International den første partneren hos Cologne List som hadde alle sine næringstilskudd på listen, etter regelmessig og uavhengig testing. Siden Cologne List ble opprettet og FitLines produkter har blitt analysert, har hundrevis av rapporter blitt utformet. Det er aldri blitt funnet noen spor av dopingmidler eller andre stimulerende subastanser.

Tillit er grunnlaget for et godt samarbeid
PM-International er kjent for å sprenge grenser for nye og innovative industristandarder og på frivillig basis gå forbi de satte kravene til produktsikkerhet. Det er et klart mål i PM-International å sikre produktsikkerhet og dermed sikre åpenhet overfor profesjonelle og breddeutøvere, samt alle andre som ønsker å leve et liv med mer overskudd og energi.

Ønsket om å finne en partner som kunne utføre uavhengige tester på FitLines produkter, samt ønsket om å opparbeide tillit fra idrettsutøvere, fysioterapeuter, idrettsleger og deres sportsforbund, pågikk i flere år.

FitLine startet med en håndfull partnere, blant annet Det Tyske Ishockeyforbundet, Det Tyske Sykkelforbundet og et mangfold av enkeltutøvere som alle er overbevist over kvaliteten og resultatene de har oppnådd med produktene. Takket være PM-Internationals kontinuerlige arbeid med produktsikkerhet har mange andre idrettsutøvere og idrettsforbund likeledes blitt overbevist om FitLineproduktene.

Wolfgang Maier fra det Tyske Skiforbundet understreker viktigheten av sikre produkter. Produktsikkerhet, kvalitet, effekt, smak og mattoleranse i produktene er det viktigste når det dreier seg om næringstilskudd. Jevnlig testing av produktene mot dopingsrelevante substanser og urenheter gjennom et institutt som jobber med nettopp dette, er vesentlig. Atletene tar kosttilskudd for raskere restitusjon, skadeprevensjon, for et sterkere immunsystem og for å fylle hullene i næringen og energilagrene. Profesjonell støtte når det dukker opp spørsmål om produktene var også en avgjørende faktor da skiforbundet skulle velge en samarbeidspartner og valgte FitLine.

Del dette innlegget

Abonnér på nyhetsbrev fra FitLineFacts

© Copyright 2018 – FitLineFacts